Het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, één van de mooiste en bekendste gebouwen in de Hoeksche Waard, wordt verbouwd. Het rijksmonument uit 1622 had in het verleden verschillende functies, maar is tegenwoordig vooral een prachtige trouwlocatie.

Met de verbouwing wordt een doorbraak gerealiseerd tussen het Oude Raadhuis zelf en de voormalige bodewoningen die erachter liggen. Tegelijk wordt van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een duurzaamheidsslag te maken. Het dak zal geïsoleerd worden en het pand zal gasloos gemaakt worden door de plaatsing van warmtepompen. Dit draagt bij aan de gemeentelijke ambitie om in 2040 een energie neutrale regio te zijn. Ook komt er een uitbouw zodat er ruimte ontstaat om er een bibliotheek te kunnen huisvesten. Hiermee krijgt het beeldbepalende gebouw in samenwerking met de VVV een toekomstbestendige invulling.

Wij zullen in samenwerking met architecten InVorm & Walraad, bouwkundig aannemer Den Hoed en adviseur DWA alle installaties verzorgen voor dit iconische gebouw. We zijn erg trots dat deze werkzaamheden aan ons worden toevertrouwd door de Gemeente Hoeksche Waard.

Status

In opdracht / in uitvoering

Opleverdatum

2021

Verbouwing Oude Raadhuis Oud-Beijerland
Datum

6 april 2021

Opdrachtgever

Gemeente Hoeksche Waard

Categorie

Elektrotechniek, Renovatie, Utiliteitsbouw, Werktuigbouwkundig