Vervangen brandmeldinstallatie

Naar aanleiding van onderstaand project hebben we in 2015 de opdracht verworven om de brandmeldinstallatie in het ‘oude’ gebouw van het Maaspodium te vervangen. In samenwerking met Ignis Systems en adviseur Grontmij hebben we dit project in opdracht van de Gemeente Rotterdam/Maaspodium uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van bekabeling en brandmeldcomponenten voor een brandmeld- en ontruimingsinstallatie met geografisch paneel. Na inbedrijfstelling is de bestaande installatie verwijderd.

De aangebrachte installatie is na montage en inbedrijfstelling gecertificeerd door Bosro Brandveiligheid Inspecties.

Verbouwing Maaspodium Rotterdam

Van Reennes heeft in samenwerking met o.a. Groenendijk PGN bouw B.V. een verbouwing aan het Maaspodium afgerond. De werkzaamheden bestonden uit het scheiden van de diverse installaties en het uitbreiden hiervan in verband met het splitsen van het hoofdpodium in 2 afzonderlijke podia. Nu kunnen er meer voorstellingen worden gerealiseerd.

Inhoudelijk

Het aanpassen en uitbreiden van het kabelgoot tracé, datanetwerk, licht- en krachtinstallatie, verlichting, brandmelding, databekabeling, verwarming en luchtbehandeling.

Het bijzondere van dit project is dat de bestaande fundering en binnenmuren binnen het bestaande gebouw volledig zijn doorgezaagd om zo overdracht van geluid te voorkomen. De installaties zijn daarom ook met speciale doorvoeren aan de nieuwe scheidswand aangebracht. De oplevering van het project was eind 2014/begin 2015.

Status

Opgeleverd

Opleverdatum

April 2015

Verbouwing Maaspodium Rotterdam
Datum

29 oktober 2014

Opdrachtgever

Maaspodium

Categorie

Brandmeldinstallaties, Datanetwerken, Elektrotechniek, Renovatie, Utiliteitsbouw, Ventilatie + Luchtbehandeling, Verwarmingsinstallaties, Werktuigbouwkundig