Nieuwbouw zorgcentrum De Open Waard te Oud-Beijerland

HW Wonen, Alerimus en Gemeente Oud-Beijerland werkten samen aan de ontwikkeling van een nieuwe Open Waard: een moderne en kwalitatieve woonservicezone met diverse voorzieningen. Dit is het kloppende hart van Zoomwijck. Een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend, zich meteen thuis voelt en waar iedereen welkom is.

Het gebied heeft een woon- en een zorggebouw met in het midden een levendig plein. Daarin zijn 50 seniorenappartementen en 63 zorgappartementen opgenomen. Winkels en horeca bevinden zich op de begane grond. Een deel van het woongebouw heeft een hoogteaccent. De nieuwe Open Waard is een opvallende en vooral eigentijdse verschijning.

In het zorggebouw zijn woningen voor cliënten van Alerimus. Vanaf het centrale ontmoetingsplein kan men rechtstreeks het gezondheidscentrum van Groepscare binnenwandelen. Daarin zijn o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek gevestigd. Er bevindt zich ook een grand café met mogelijkheden tot het creëren van aparte ruimtes waarvan de hele wijk gebruik kan maken.

Het ontwerp bestaat enerzijds uit een gebogen volume dat de bocht van de naastliggende laan begeleidt. Dit volume heeft een hoogteaccent ter plaatse van een tegenoverliggende waterplas, zodat men vanuit de woning een mooi uitzicht heeft. Anderzijds is er een multifunctioneel compact volume waarbij goede oriëntatie en bezonning, beleving van groene patio’s, korte looplijnen en goede logistiek een rol spelen. Tussen de bouwvolumes bevindt zich een plein dat goed zichtbaar is vanuit de laan en ruimtelijk verbonden is met de plas.

Meer algemene projectinformatie →

Impressie woongebouw

Ons aandeel in het project

In opdracht van Waal waren wij verantwoordelijk voor de volledige elektrotechnische installatie. In samenwerking met o.a. Roeleveld-Sikkes Architects en Vintis Installatieadviseurs hebben we dit mooie project tot een succes gemaakt.

Logo's partijen Open Waard

Status

Opgeleverd

 

Opleverdatum

2019 (alle fasen)

 

Open Waard Oud-Beijerland
Datum

8 april 2016

Opdrachtgever

Waal

Categorie

Brandmeldinstallaties, Datanetwerken, Elektrotechniek, Intercominstallaties, LED verlichting, Ontruimingsinstallaties, Utiliteitsbouw, Woningbouw, Zorg