Vervanging koelinstallatie Kloosterboer

Van Rennes heeft in samenwerking met Nijssen Koeling bij Kloosterboer Vlissingen een oude R22 koelinstallatie vervangen door een nieuwe NH3 koelinstallatie in 25 vriescellen.

De werkzaamheden bestonden uit het nieuw aanbrengen van een kabelgoot, bekabeling en het aansluiten van de componenten voor de machinekamer. Daarnaast werden er condensoren en verdampers in de vriescellen geplaatst, geschikt voor een temperatuur van -20 graden.

Bijzonder aan het project is dat de nieuwe koelinstallatie werd aangebracht tijdens het functioneren van de bestaande. De oude installatie is pas na ingebruikname van de nieuwe gedemonteerd. De montagewerkzaamheden hebben hierdoor deels plaatsgevonden in de nog werkende vriescellen. Voor de totale voeding van schakelpanelen en frequentie geregelde compressormotoren is een hoofdverdeelpaneel van 2500 ampère geplaatst.

De oplevering van dit project was in 2015.

Extra: artikel van AGF.nl over het project.

Uitbreiding van machinekamer Kloosterboer Maasvlakte

Voor Nijssen Koeling heeft Van Rennes een uitbreiding van de bestaande machinekamer gemaakt waarbij er nieuwbouw koel- en vriescellen op de bestaande locatie zijn geplaatst.

Onze monteurs hebben diverse schakelpanelen aangeleverd en gemonteerd. Daarnaast hebben zij kabelgoten en bekabeling aangebracht ten behoeve van condensers en verdampers plus de bekabeling en het aansluiten van een frequentieregelaar en compressor 280 kWh. Dit project is in 2013 opgeleverd.

Installatie voor rijpkamers bij Exotimex Europe

Van Rennes heeft in opdracht van Nijssen Koeling bij Exotimex Europe in Rijnsburg een installatie aangebracht ten behoeve van drie rijpkamers voor het rijpen van bakbananen. De werkzaamheden bestonden uit het bekabelen en aansluiten van verdampers, compressoren en condensors.

Status

Opgeleverd

 

Opleverdatum

2015

 

Nijssen Koeling
Datum

29 oktober 2014

Opdrachtgever

Nijssen Koeling

Categorie

Datanetwerken, Elektrotechniek, Industrie, Utiliteitsbouw