In Maasdam hebben we de elektrotechnische installaties verzorgd voor een gloednieuw multifunctioneel centrum. In opdracht van Tempel Bouw werkten we aan dit energiezuinige gebouw.

De Pijler is niet langer meer een basisschool maar een integraal kindcentrum (IKC) waar baby’s, peuters, kleuters en leerlingen tot en met groep acht zullen verblijven. Het door Valtos Architecten ontworpen gebouw is als Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) gerealiseerd, waarbij door middel van optimale isolatie, warmte/koudeopslag, zonnepanelen en een warmtepomp het energiegebruik tot een minimum hebben teruggebracht. Door de relatief korte bouwtijd was de oplevering gepland in juni 2020 en kon het centrum na de zomervakantie in gebruik genomen worden.

Status

Opgeleverd

Opleverdatum

Zomer 2020

Nieuwbouw IKC De Pijler Maasdam
Datum

17 oktober 2019

Opdrachtgever

Tempel Bouw

Categorie

Aardingsinstallaties, Bliksembeveiliging, Brandmeldinstallaties, Datanetwerken, Elektrotechniek, Inbraakinstallaties, Intercominstallaties, LED verlichting, Noodverlichting, Onderwijs, Ontruimingsinstallaties, Utiliteitsbouw, Zonnepanelen, Zonweringsinstallaties