In Maasdam zijn we bezig om de elektrotechnische installaties te verzorgen voor een gloednieuw multifunctioneel centrum. In opdracht van Tempel Bouw werken we aan dit energiezuinige gebouw.

De Pijler is volgend jaar niet langer meer een basisschool maar een integraal kindcentrum (IKC) waar baby’s, peuters, kleuters en leerlingen tot en met groep acht zullen verblijven. Het door Valtos Architecten ontworpen gebouw wordt als Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) gerealiseerd, waarbij door middel van optimale isolatie, warmte/koudeopslag, zonnepanelen en een warmtepomp het energiegebruik tot een minimum wordt teruggebracht. Door de relatief korte bouwtijd is de oplevering gepland in juni 2020 en kan het centrum na de zomervakantie in gebruik genomen worden.

Status

In opdracht / in uitvoering

Opleverdatum

Zomer 2020

Nieuwbouw IKC De Pijler Maasdam
Datum

17 oktober 2019

Opdrachtgever

Tempel Bouw

Categorie

Aardingsinstallaties, Bliksembeveiliging, Brandmeldinstallaties, Datanetwerken, Elektrotechniek, Inbraakinstallaties, Intercominstallaties, LED verlichting, Noodverlichting, Onderwijs, Ontruimingsinstallaties, Utiliteitsbouw, Zonnepanelen, Zonweringsinstallaties