Bij een particuliere relatie met een lichamelijke beperking hebben we verschillende toepassingen van het Gira eNet (.pdf) systeem geïnstalleerd. Een mooi voorbeeld van hoe domotica op zorggebied in de praktijk kan worden gebracht.

Zowel de deur van het complex als van de woning zelf zijn via de iPad te bedienen. Bij beide deurautomaten zijn eNet ontvangers geplaatst die de deuren aansturen. De deuren zijn tevens te bedienen met een handzender. Ook de bediening van diverse lichtpunten gaat via de iPad en meerdere wandzenders. Daarnaast hebben we een Gateway en Switch geplaatst om het signaal via de Wi-Fi te laten verlopen. Het is een bidirectioneel draadloos systeem waardoor er dus ook een terugkoppeling volgt of de opgedragen actie daadwerkelijk correct is uitgevoerd.

Een dergelijke domotica-installatie is vrij gemakkelijk te creëren vanuit een bestaande situatie. Bestaande schakelaars worden vervangen door eNet componenten zodat deze draadloos te bedienen zijn. Actoren kunnen worden toegevoegd met vele mogelijkheden, zoals schakelen, dimmen, jaloeziebesturing of een zonnesensor. Wandzenders kunnen daarnaast worden bijgeplaatst zonder hak/breekwerkzaamheden waardoor bediening op meerdere punten te realiseren is. Het systeem is overigens uit te breiden met een server zodat het signaal over IP gaat en overal ter wereld aan te sturen is door middel van een internetverbinding.

Status

Opgeleverd

Opleverdatum

November 2015

Datum

7 december 2015

Opdrachtgever

Particulier

Categorie

Domotica, Elektrotechniek, Woningbouw, Zorg