In samenwerking met aannemersbedrijf De Kwaasteniet en adviseur Topos Architecten heeft Van Rennes een grote verbouwing afgerond bij het Develstein College te Zwijndrecht.

De werkzaamheden bestonden uit het aanpassen en uitbreiden van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor de verbouwing van de fietsenstalling tot aula.

Details werkzaamheden

  • Het uitbreiden van het kabelgoot tracé
  • Het aanpassen van de bestaande verdeelinrichting
  • Het vervangen van de verlichting
  • Het uitbreiden van de brandmeld- en omroepinstallatie
  • Het aanbrengen van loze leidingen voor de data- en geluidsinstallatie
  • Het leveren en installeren van een WTW unit
  • Het leveren en uitbreiden van de CV-installatie

Fietsenstalling getransformeerd tot kleurrijke aula

Met het knallende geluid van doorgeprikte ballonnen werd vrijdag 23 januari jl. de nieuwe aula bij het Develsteincollege in Zwijndrecht in gebruik genomen. Al jarenlang was er behoefte aan meer comfortabele ruimte voor leerlingen in de pauzes. De fietsenstalling onder het in 2007 gerealiseerde juniorcollege bood hiertoe een kans. In een paar maanden tijd is de fietsenstalling getransformeerd tot een multifunctionele aula voor het seniorcollege. Het bestaande hoogteverschil is benut voor het maken van een podium waarmee de ruimte ook voor voorstellingen en presentaties gebruikt kan gaan worden.

Rector Paul den Otter: “De nieuwe kleurrijke aula maakt de school echt af!”.

Status

Opgeleverd

 

Opleverdatum

Januari 2015

 

Develstein College
Datum

12 november 2014

Opdrachtgever

Develstein College

Categorie

Brandmeldinstallaties, Datanetwerken, Elektrotechniek, Onderwijs, Ontruimingsinstallaties, Renovatie, Utiliteitsbouw, Ventilatie + Luchtbehandeling, Verwarmingsinstallaties, Werktuigbouwkundig