Van Rennes is op 5 maart in 1956 opgericht door de heer Henk van Rennes aan de Voorstraat te Klaaswaal. Het bedrijf kent haar oorsprong als kleine installateur voor gas-, fit- en elektrawerkzaamheden en via diverse winkels in de Hoeksche Waard voor de verkoop van wit- en bruingoed. Daarna heeft Van Rennes zich verder gespecialiseerd als elektrotechnisch installatiebedrijf.

Vanwege de groei van de installatietak is in 1993 het installatiebedrijf verhuisd naar een nieuw pand aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal, waar het nog steeds gevestigd is. Sindsdien is het installatiebedrijf een op zichzelf staande organisatie.

Kwaliteits- en veiligheidscertificeringen doen al vroeg haar intrede. Zo is Van Rennes al sinds het begin van de jaren ’90 gecertificeerd volgens ISO 9002, een voorloper van het huidige ISO 9001.

In 2006 vierde Van Rennes het 50-jarige jubileum. Het bedrijf was inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot elektrotechnisch installatiebedrijf met een automatiseringsafdeling. Vanwege verdere groei is in 2008 een compleet nieuwe vleugel aan het bedrijfspand gebouwd.

In 2013 is Van Rennes Installatietechniek opgericht voor alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties en is de automatiseringstak een losstaande organisatie geworden. Sinds 1 januari 2017 is Van Rennes Industrial Automation ook daadwerkelijk verhuisd naar een nieuw pand in Heinenoord.

Oud bedrijfspand Van Rennes Voorstraat Klaaswaal